Kerst in New York / Verenigde Staten

New York tijdens kerstKerstinkopen doen in New York
Als je rond de kerstdagen gaat winkelen in New York kom je ogen (en tijd) te kort. De meeste etalages zijn geweldig versierd en de straten zijn prachtig verlicht.

Kerstmarkt
In New York zijn een aantal kerstmarkten met kraampjes waar je kerstinkopen kunt doen. De kerstmarkt Fetes de NoŰl in Bryant Park is een van de grootste met 100 kraampjes. In het park is ook een leuke schaatsbaan gemaakt. Op de kerstmarkt op Columbus Circle kun je vooral overheerlijk eten kopen.

Warenhuizen
De meeste etalages zijn prachtig versierd maar de warenhuizen Macy`s, Lord & Taylor en Saks New York maken er een echte wedstrijd van. Vanaf half november worden de etalages 'geopend' en dat kan nog weleens voor verkeersopstoppingen zorgen. Iedereen die de etalages passeert moet gewoon even stoppen om te kijken.

Kerstboom
De kerstboom wordt gekocht bij de ge´mproviseerde kerstboomwinkels in de stad. Op ongeveer elke hoek van de straat staat zo`n ge´mproviseerde kerstboomwinkel. De meeste verkopers staan ieder jaar op dezelfde plek.

Oud & Nieuw
Ongeveer 750.000 mensen verzamelen zich tijdens oudjaarsavond op Times Square om met z`n allen het nieuwe jaar in te luiden. Om 23.59 uur komt de New Years Eve Ball vanaf 23 meter naar beneden en om precies 00.00 uur raakt de grote, glanzende bal de grond. Dat is het moment om luidkeels 'Happy New Year' te roepen en feest te gaan vieren.
Kerstreizen

Kerstmarkten in New York

Verenigde Staten
New York
Onbekend
Verenigde Staten
New York
Onbekend